Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου!!!
Όλα τα υλικά τα μετράμε με την ίδια κούπα!!!
Υλικά 👇
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα φρυγανιά
2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
1 κσ κανέλα
1 φακελάκι Μπεικιν
2 κγλ σόδα
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Λίγο γαρύφαλλο
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
1 κούπα γιαούρτι
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κσ κονιάκ
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 κανέλα
1/2 σφηνάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε ένα πυρέξ.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη φρυγανιά, τα καρύδια, την κανέλα, το μπέικιν, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες, το αλάτι και τη σόδα.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, , το ηλιέλαιο και μετά το γιαούρτι και το κονιάκ και ανακατευουμε πάλι.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο πυρέξ και στο πλάι ισιωνουμε και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Σιρόπι:
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.
Σιρόπιασμα:
Μόλις βγει το κέικ από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι (Ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι) το αφήνουμε και μετα ξανασιροπιάζουμε.
Αφήνουμε να απορροφηθεί καλά το σιρόπι πριν κόψουμε και σερβίρουμε.
Συμβουλές:
Όλα τα υλικά μετριούνται με την ίδια κούπα για ευκολία.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κονιάκ με άλλο αλκοολούχο ποτό της αρεσκείας σας ή με χυμό πορτοκαλιού.