Δεν έχετε ξαναφάει τόσο νόστιμη. Μην σας φαίνεται βουνό, είναι πανεύκολη η εκτέλεση.

Υλικά για την καρυδόπιτα:
6 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά βούτυρο για την φόρμα
0.5 κ.τ.γ κανέλα
0.5 κ.τ.γ γαρύφαλλο (προαιρετικά )
1 πρέζα αλάτι
2 κ.τ.σ κονιάκ (προαιρετικά)
Σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 βανίλια και λίγη φλούδα από λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
2 βανίλιες
40 γρ. κορν φλάουρ
80 γρ. αλεύρι
120 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
Επιπλέον: 400 ml κρέμα γάλακτος πολύ καλά παγωμένη στο ψυγείο
4 κ.σ. άχνη
Για το γαρνίρισμα:
Τριμμένο καρύδι και κανέλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα την καρυδόπιτα: Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι, τα καρύδια και το αλεύρι.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια παχιά και αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και χτυπάμε για πολύ λίγο. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο σκεύος 25x35cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175′ βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τότε το σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μέτρια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι μετρώντας πέντε λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
Σιροπιάζουμε με προσοχή την καρυδόπιτα φροντίζοντας να μοιράσουμε ομοιόμορφα το σιρόπι σε όλη την έκταση του γλυκού.
Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη με ένα μίξερ χειρός για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει , να πήξει και να αποκτήσει υφή γιαουρτιού. Την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βάζουμε τότε σε μια κατσαρόλα το γάλα να ζεσταίνεται και παράλληλα ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη , το αυγό , τις βανίλιες , το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα και όταν έχει ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα παίρνουμε από εκεί 3-4 μεγάλες κουταλιές (σερβιρίσματος σούπας) και τις προσθέτουμε στο μείγμα του αυγού συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα αυτό μέσα στο γάλα που λογικά θα έχει αρχίσει να βράζει , ανακατεύουμε ζωηρά για λίγο μέχρι να πήξει η κρέμα και να δέσει καλά. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά , προσθέτουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα παγωμένο μπολ ή ταψάκι με σκοπό να επιταχύνουμε την πτώση της θερμοκρασίας της ανακατεύοντάς την συχνά. Όταν γίνει χλιαρή , την αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε , προσθέτοντας σε δυο- τρεις δόσεις την σαντιγί που έχουμε φυλάξει στο ψυγείο. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το αδειάζουμε πάνω στη σιροπιασμένη καρυδόπιτα. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο καρύδι και μπόλικη κανέλα και φυλάμε στο ψυγείο . Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες να κρυώσει και να σφίξει. Όσο περισσότερο μένει στο ψυγείο τόσο καλύτερη γίνετε.

Ευχαριστούμε την Eleni KappouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΤουρτίτσα τυριών με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης
Επόμενο άρθροΚεκάκια με Σταφίδες (scones)