Μπισκοτογλυκό με καρύδι

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 25 λεπτά + χρόνος σύσφιξης
Για προετοιμασία: περίπου 20-25 λεπτά.

Υλικά:

380 γρ. Μπισκότα συνηθισμένα
100 γρ Ζάχαρη
320 ml. Γάλα
100 γρ τριμμενο καρύδι (και λιγο σε κομμάτια για διακόσμηση)
150 ml. κρέμα γάλακτος
50 γρ κακάο
50 g καρύδια + περισσότερα για διακόσμηση
8 g ζάχαρη βανίλιας (ή 1-2 πακέτα βανίλιας των 0,2 g)
250 γρ κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
40 γρ βούτυρο

Εκτέλεση:

Σπάστε τα μπισκότα σε όχι πολύ μικρά κομμάτια (για να μην λιωσιυν όταν τα ανακατευετε) και τα ρίχνετε σε ένα μπολ με το τριμμένο καρύδι . Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας και 100 γρ σοκολάτα. Ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πριν βράσει, αφαιρούμε το κατσαρολακι και περιχύνουμε τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε αρκετές φορές και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι τα μπισκότα να απορροφήσουν τα υγρά υλικά.

Μόλις γίνει παχύρρευστο το μείγμα, αδειάζετε σε μια φόρμα για κέικ με πάτο που πέφτει (διάμετρος 20 εκ. ή λιγότερο) και
προηγουμένως μπορείτε να το καλύψετε με χαρτί ψησίματος για να σας διευκολύνει να αφαιρέσετε το κέικ μόλις είναι έτοιμο.
Το βάζετε στο ψυγείο όσο φτιάχνετε το γλάσο.

Μπορείτε να το φτιάξετε είτε ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και προσθέτοντας μέσα τη σοκολάτα είτε ανακατεύοντας τα προϊόντα
σε μπεν μαρι και ανακατεύοντας μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς (10-15 λεπτά) και περιχύνουμε το κέικ.
Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλες 5-6 ώρες (κατά προτίμηση όλη τη νύχτα).
Την επόμενη μέρα στολίστε και φάτε με ευχαρίστηση!

Το βάζετε στο ψυγείο όσο φτιάχνετε το γλάσο.
Μπορείτε να το φτιάξετε είτε ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και προσθέτοντας μέσα τη σοκολάτα είτε ανακατεύοντας τα προϊόντα σε μπεν μαρι και ανακατεύοντας μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς (10-15 λεπτά) και περιχύνουμε το κέικ.
Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλες 5-6 ώρες (κατά προτίμηση όλη τη νύχτα).
Την επόμενη μέρα στολίστε και φάτε με ευχαρίστηση!

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://tanyacooking.com/

Προηγούμενο άρθροΈνα απλό γλυκό σοκολάτας σε 5 λεπτά! Όχι ψήσιμο! Χωρίς ζελατίνη!
Επόμενο άρθροΣπιτικό ψωμί…γρήγορα και νόστιμο