Καρυδόπιτα με σοκολάτα 

Υλικά

– 1 και 1/3 κουπας αλεσμένα καρύδια (χρησιμοποίησα μια κουπα 200 ​​ml)
– 1 και 1/3 κουπας αλεύρι
– 1 και 1/3 κουπας ζάχαρη (αν θέλετε μπορείτε να μειώσετε τη χρήση άλλου τύπου λευκής ζάχαρης)
– 1 κουπα γιαούρτι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 1/3 κουπας λάδι

Για το γλασο
– 200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
– 200 ml κρέμα γάλακτος
– 30-50 γρ. μέλι
– λίγο κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε καλά τα ξηρά συστατικά.
Σε 1 κουπα γιαούρτι προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και αφήστε να αυξηθεί ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα ξηρά συστατικά. Προσθέστε 1/3 κουπας λάδι. Ανακατεύεται. Ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-190 ° μέχρι να είναι έτοιμο. Στο εσωτερικό, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, είναι ζουμερό, όχι στεγνό. Έτσι πρέπει να είναι.

Για το γλασο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι (και το κονιάκ αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό.
Πασπαλίστε με αλεσμένα καρύδια.

Καλη Επιτυχία