Κασεροπιτάκια με ηλιέλαιο

Advertisement

Υλικά

1/2 φλ. τσ ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1 1/2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (300 γρ.)
1 κ. γλ. αλάτι
λίγο άσπρο πιπέρι
200 γρ. τριμμένο γκουντα
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη
1 κρόκος αβγού χτυπημένος με 1 γλ. νερό
σουσαμι
Φούρνος προθερμασμένος στους 180 C

Εκτέλεση

Δεν χρειαζόμαστε μίξερ, όλο το ζύμωμα θα γίνει με το χέρι
Πρώτα σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με το γιαούρτι. Μόλις το μείγμα γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο κασέρι Αφού ενωθούν καλά μεταξύ τους, αρχίζουμε να ρίχνουμε σε δόσεις το Πρώτα ζυμώνουμε υπομονετικά, περιμένοντας να απορροφηθεί η
κάθε δόση από το μείγμα μας και μετά προσθέτουμε την επόμενη. Θέλουμε να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, εύπλαστη που δεν θα κολλάει καθόλου στα χερια μας.

Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια μεγάλη λαμαρίνα.
Με ένα κουταλάκι κόβουμε κομματάκια ζύμης, τ ανοίγουμε σε στρόγγυλο φυλλαράκι στην παλάμη μας και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο Το βάζουμε στο ταψί και συνεχίζουμε με το επόμενο. Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Μόλις τα πλάσουμε όλα, τα περνάμε με τον κρόκο του αβγού και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά στις αντιστάσεις, για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Βγαζουμε από το ταψι πάνω σε σχαρα και μετα απο 15-20 λεπτα μπορουμε να σερβίρουμε

Advertisement

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: http://www.e-sofia.gr

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement