Συστατικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού Μπεικιν παουντερ
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας εκχυλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
Μισό φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη μαζί. Προσθέστε γάλα, λάδι και την βανίλια.
Ξεχωρίστε ανακατέψρς τα ξηρά συστατικά και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα των αυγών. Διαιρέστε το μείγμα στα 2.
Ρίχνουμε το πρώτο μισό του μείγματός μας σε μία αντικολλητική φόρμα.
Στη συνέχεια προσθέστε σκόνη κακάο στο άλλο μίγμα και αναμείξτε καλά.
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα του κακάο και αυτό μέσα στη φόρμα και ένα μαχαίρι ανακατεύουμε κάνοντας βαθιές “χαρακιές”!
Προσοχή δεν θέλουμε να γίνει ένα ενιαίο χρώμα! Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° C για 40 με 45 λεπτά!
Πριν βγάλετε το κέικ σας, για να σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί, βυθίστε ένα μαχαίρι σε δύο τρία σημεία, κυρίως κοντά στο κέντρο. Να βγει πολύ υγρό, συνεχίστε το ψήσιμο για λίγο ακόμη, μέχρι το μαχαίρι σας να βγει στεγνό!
Κρέμα Λεμονιού
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 μεσαία αυγά
Ζάχαρη 200 γρ
4 λεμόνια – χυμός και ξύσμα
100 γραμμάρια άλατος βουτύρου
ΟΔΗΓΙΕΣ
Τριψτε το ξύσμα 4 λεμονιών και στείψτε για το χυμό.
Κόψτε το βούτυρο (100 g) σε κύβους.
Κτύπησε ελαφρά τα αυγά (4 αυγά) και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη (200 γραμμάρια) και το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά συνέχεια μέχρι να πήξει κρέμα.
Θα πρέπει να μπορεί να αφήνει μια επίστρωση πάνω από το πίσω μέρος του κουταλιού.
Μετά βγάλτε την από την φωτιά όταν πήξει . Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν χρησιμοποιήσετε. Θα διαπιστώσετε ότι θα πήξει καθώς δροσίζει.
Εάν προτιμάτε πιο smooth – περάστε thn μέσα από ένα κόσκινο λίγο πριν να την χρησιμοποιήσετε.
Βάλτε την σε ένα πιάτο με κομμάτια του Κεικ σας
ΠΗΓΗ: daily7.live