Κεικ πορτοκαλενιο με ταχίνι πορτοκαλι!
Δεν είμαι λάτρης του ταχινιου κ δίσταζα να το φτιάξω αυτό το κέικ.
Θα σας πω ότι σε λίγες ώρες εξαφανίστηκε κ πάμε για δεύτερη δόση!
Χωρίς βούτυρο, χωρίς γάλα!
Υλικά
1,5 κούπα ζάχαρη καστανή
250 γρ ταχίνι με γεύση πορτοκαλι
3 αυγά
2 κάψουλες βανιλια
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα απο 2 πορτοκαλια
300 γρ φαρινα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη αρκετά ώσπου το μείγμα να ασπρισει.
Προσθέτω το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες κ το ταχίνι κ ανακατεύω ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά. Τελευταία ρίχνω τη φαρινα.
Ρίχνω το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα κ ψήνω στους 170 σε προθερμασμενο φούρνο για 45 με 50 λεπτά περίπου.
Αφού ξεφορμαρω πασπαλιζω με αχνη ζάχαρη.
ΠΗΓΗ:Αριστέα Αλεξίου