Δεν χρειάζεστε σχάρα για να φτιάξετε γευστικά κεμπάπ κοτόπουλου – μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο. Θα λατρέψετε πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεται αυτό το πιάτο!
12 Κεμπάπ
Υλικά 🛒
Μαρινάδα με κοτόπουλο:
800g Μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1/2 Φλιτζάνι Καρύδια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 Κγ Αλάτι
1/2 Κγ πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ήπιο τσίλι σε σκόνη
Πατάτες:
6 Μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού μειγμα μπαχαρικων
2 Κρεμμύδια μεγάλα, ολόκληρα κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
24 ντοματίνια
1 1/2 κγ πάπρικα
1/2 Κγ Αλάτι
1/2 Κγ πιπέρι
Μαγειρεύουμε:
Μουλιάζουμε τα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για 30 λεπτά για να μην καούν στο φούρνο.
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας μαζί σε ένα μπολ.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά) και το μαρινάρουμε για τουλάχιστον 1 ώρα έως 3 ώρες.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
Εναλλάξ στα σουβλάκια τα ντοματίνια, τις πιπεριές και το κοτόπουλο.
Πατάτες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μειγμα μπαχαρικων, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες σε φέτες και τις μαρινάρουμε.
Ανακατεψτε τις πατάτες με τα χέρια σας για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με ελαιόλαδο. Στρώνουμε τις πατάτες ελαφρώς επικαλυπτόμενες γύρω από το ταψί και
βάζουμε στη μέση τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες.
Ψήνουμε στο φούρνο στο πάνω ράφι για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τα κεμπάπ πάνω από τα κρεμμύδια. Επιστρέψτε στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Σερβίρετε και απολαύστε! 😊