Κεμπάπ Κρασιού

Υλικά

600 γρ χοιρινό μπούτι
1,5 λίτρα νερό
100 γραμμάρια κρεμμύδια
1 καρότο σε φέτες
200 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
200 γρ ντομάτες
Αλάτι
πιπέρι
3 φύλλα δάφνης
50 ml λάδι

Για ρύζι
1 κουπα ρύζι
3 κουτ νερό
1 κουτ αλατι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Το ζεσταίνουμε καλά και σοταρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ενώ το κρέας σοτάρετε, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο στο κρέας.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για ένα ή δύο λεπτά σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Προσθέτουμε την παπρικα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε 100 ml. κρασί και αφήστε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά. Ρίξτε την απαιτούμενη ποσότητα νερού.

Προσθέστε τα φύλλα δάφνης και περίπου 10-15 κόκκους μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει το κρέας.
Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέστε μια πρέζα αλάτι σε αυτό. Στα υπόλοιπα 100 ml. κρασί προσθέστε 100 ml. νερό και ανακατεύουμε με αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά για να μην υπάρχουν σβώλοι. Προσθέστε τον χυλό αλευριού στο κεμπάπ κρασιού σε ένα λεπτό ρεύμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε το πιάτο να βράσει και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε κάθε μερίδα κεμπάπ κρασιού προσθέτω μια μπάλα βραστό ρύζι, το οποίο ετοιμάζω ως εξής:
Βάζουμε το νερό σε μια κατάλληλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι. Βάζω το νερό να βράσει και όταν είναι έτοιμο προσθέτω το πλυμένο ρύζι. Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο. Βάζω τις μπάλες ρυζιού με ένα κουτάλι παγωτού.

Καλή Επιτυχία