Κεμπάπ κρασιού με χοιρινό με κόκκινο κρασί
Το αρωματικό και πολύ νόστιμο κεμπάπ κρασιού με χοιρινό είναι το μενού μας σήμερα.
Για γαρνιτούρα αφράτο ρύζι με κρεμμύδια και καρότα, καθώς δεν μου αρέσει το “λευκό ρύζι” 😉
Υλικά
χοιρινό – 800 g
κρεμμύδι – 2 κεφάλια
Καρότα – 2-3 τεμ
κόκκινο κρασί – 1 κουπα.
αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας.
πουρέ ντομάτας – 5 κουταλιές της σούπας.
κόκκινο πιπερι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
μαύρο πιπέρι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
κύμινο – για γεύση
δάφνη – 1 φύλλο
αλάτι για γεύση
Για ρύζι
300 γραμμάρια ρυζιού
2 καρότα
2 μεσαία κρεμμύδια
ζωμό ή νερό σε αναλογία 3: 1
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας, το κρεμμύδι ψιλοκομένο σε κυβάκια, και τα καρότα σε φλετες. Στη συνέχεια, τα σοτάρουμε σε λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε 1 κουπα νερό και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το κρέας.
Προσθέστε το αλεύρι διαλυμένο σε τοματοπολτό, κρασί. Πασπαλίστε το κεμπάπ κρασιού με μπαχαρικά και αφήστε το στη φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως.
Για το ρύζι
Σοτάρετε τα λαχανικά σε λάδι, και το ρύζι και μέχρι να γίνει διαφανές. Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό, αλατίζουμε και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 200 ‘.
Μόλις το βγάλω από το φούρνο, τυλίγω το ταψί με ένα φύλλο χαρτιού και ρίχνω μια πετσέτα απο πάνω για 10 λεπτά😉
Ετοιμοοοοοο