Κεφτέδες αρνιού με ρύζι, αρωματισμένοι με μανιτάρια, μπέικον, πιπεριές και μπαχαρικά για ένα νόστιμο δείπνο Μέσης Ανατολής. Η οικογένειά σας θα το λατρέψει! ❤

Υλικά

για το Ρύζι:
200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μπουκιές
1 1/2 φλιτζάνια ρύζι
1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
2 κουταλάκια του γλυκού ήπιο κάρυ σε σκόνη
Λίγες σταγόνες σάλτσας Worcestershire και σάλτσας σόγιας
2 3/4 φλιτζάνια νερό

Κεφτεδάκια – 8 σουβλάκια
Σπιτικά ή μπορούν να αγοραστούν από έναν τοπικό χασάπη
600 γρ. κιμά αρνιού
1 μικρό κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
1 κουταλιά της σούπας φρεσκο δυοσμο

Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

Κεφτεδάκια –
Αν σκοπεύετε να μαγειρέψετε σε σχάρα BBQ ή σε φούρνο, μουλιάστε τα ξυλάκια για σουβλάκια για 30 λεπτά πριν περάσετε το κρέας από πάνω.
Σε ένα μπλεντερ ψιλοκόψτε κρεμμύδι, σκόρδο και δυοσμο, στη συνέχεια προσθέστε τον κιμά αρνιού, τα καρυκεύματα και την τριμμένη φρυγανιά.
Με βρεγμένα χέρια, χωρίστε το κρέας σε 8 ίσα κομμάτια. Πλάστε τα σε σουβλάκια σαν λουκάνικο. Αλείψτε τα με λάδι αν τα ψήνετε στη σχάρα.
Ψήστε στο φούρνο/σχάρα: Προθερμάνετε και ψήστε τα κεφτέδες για 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.

για το ρύζι –
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε λίγο βουτυρο. Σοτάρετε τα μανιτάρια. Αφαιρέστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Τώρα προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, μέχρι να αρωματιστούν.
Προσθέστε τα μανιτάρια, τον αρακά, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, την πάπρικα, τον κουρκουμά, το κάρυ σε σκόνη και μερικές σταγόνες
σάλτσας Worcestershire και σόγιας.
Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι και το νερό. Σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Πριν το σερβίρετε, αφρατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen