Κριθαράκι στην κατσαρόλα

Υλικά: Μερίδες 4

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
230 gr κριθαράκια
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
6 oz πελτέ ντομάτας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
4 φλιτζάνια νερό
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για επικάλυψη

Μέθοδος:

Ροδίζουμε το κιμά σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 6 λεπτά, σπάζοντας το κιμά καθώς ψήνεται.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για περίπου 4 λεπτά.
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, την κανέλα, τη ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθεί καλά και ο πελτέ ντομάτας να αρχίσει να ροδίζει, για περίπου 2 λεπτά.
Ρίξτε το νερό και ξύστε τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα για να φύγουν τυχόν κολλημένα κομμάτια.

Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ανακατεύουμε το κριθαράκι και ξαναβάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι, για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να βεβαιωθείτε ότι το κριθαράκι δεν κολλάει στον πάτο.
Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://www.miggylovesfood.com/

Προηγούμενο άρθροTυροπιτάκια με την πιο νόστιμη ζύμη κουρού στο πι και φι…
Επόμενο άρθροKέικ από το τετράδιο της μαμάς μου, εύκολο και πολύ νόστιμο!