Αυτοί οι κεφτέδες Κύπρου είναι μια παραδοσιακή συνταγή, που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση και την αφράτη υφή τους. Η προσθήκη πατάτας και δυόσμου τους δίνει μια ιδιαίτερη πινελιά, ενώ το γιαούρτι στο σερβίρισμα τους δροσίζει και τους κάνει ακόμα πιο απολαυστικούς.
#ΚεφτέδεςΚύπρου #ΚυπριακήΚουζίνα #Κεφτέδες #ΠατάτεςΤηγανητές #Γιαούρτι #Συνταγή
Υλικά
1 κιλό κιμά ανάμεικτο
2 μέτριες πατάτες, τριμμένες στον τρίφτη στο ψιλό και καλά στυμμένες
1-2 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
Δυόσμος, αρκετός
Μαϊντανός
3 φέτες ψωμί, μουλιασμένο σε γάλα και καλά στυμμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τον κιμά, τις πατάτες, τα αυγά, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, μαϊντανό, το ψωμί, το ξύδι και την κανέλα.
Ζυμώνω καλά όλα τα υλικά.
Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πλάθω οβάλ κεφτεδάκια.
Τηγανίζω τα κεφτεδάκια σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρω με πατάτες τηγανητές και γιαούρτι.
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη