Κεμπαπ με 3 κιμάδες

Υλικά: για 6-8 κεμπάπ

300 γρ. κιμάς αρνίσιος, από μπούτι
300 γρ. κιμάς χοιρινός, από σπάλα
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά)
70 ml ελαιόλαδο
50 ml παγωμένο νερό
2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, κοπανισμένο
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό ή μισό-μισό)
2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος (τα φύλλα) (δεν είχα και δεν εβαλα)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Τα κεμπάπ θέλουν πολύ καλό ζύμωμα.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, βάζουμε τους κιμάδες και όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε έντονα με το γάντζο (το εργαλείο που χρησιμοποιούμε για τις ζύμες) για 10 – 12 λεπτά.
Το μείγμα που θα προκύψει είναι μαλακό και υδαρές.

Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχούμε – θα δέσει στο ψυγείο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Πλάθουμε 6-8 μακρουλά κεμπάπ γύρω από μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα σουβλάκια.
Τα σφίγγουμε καλά με την παλάμη μας, ώστε να σταθεροποιηθούν γύρω από τα σουβλάκια.
Εναλλακτικά, πλάθουμε περισσότερα μακρουλά σουτζουκάκια, χωρίς να τα περάσουμε σε σουβλάκια.

Τα βάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξουν πάλι, για 30 λεπτά.
Ψήσιμο σε ψησταριά
Ψήνουμε τα κεμπάπ κατευθείαν από το ψυγείο, ελαφρώς λαδωμένα, σε δυνατή φωτιά, κατά προτίμηση σε σχάρα, για να στάζουν τα λίπη, για περίπου 10 – 12 λεπτά.
Πρέπει να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές -τα γυρνάμε τακτικά- και να ψηθούν, χωρίς να στεγνώσουν.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡολό τιραμισού…εκπληκτικά απλό και γρήγορο στην προετοιμασία
Επόμενο άρθροΓενική ζύμη για ψήσιμο…Εάν δεν έχετε ακόμη αυτή τη συνταγή, τότε σημειώστε τη.