Υλικά
Για τους Κεφτέδες
• 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο κρέατος
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για να φτιάξετε τη σάλτσα
• 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
• 1 σκελίδα σκόρδο κρέατος
• 3 μέσες πατάτες, αποφλοιωμένες, κομμένες σε κύβους και ψημμένες
• 2 ντομάτες κομμένες σε κυβούς
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα χρώματα, αν θέλετε)
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 3 φλιτζάνια νερό
• 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
Κατευθύνσεις
1. Προετοιμάζονται οι κεφτέδες με ανάμειξη του κιμά, του κρεμμυδιού, του σκόρδου, του μαϊντανού, του αλατιού και των μπαχαρικών μέχρι να γίνει ομοιογενής
2. Πλάθεται τον κιμά σε κεφτέδες.
3.Σε ένα τηγάνι κάψτε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε τους κεφτέδες να γίνουν καφέ τους σε όλες τις πλευρές.
4.Αφαιρέστε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και προσθέστε τα κρεμμύδια, μαγειρέψτε για μερικά λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το φρέσκο σκόρδο. Μαγειρέψτε για μερικά ακόμα λεπτά.
5. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και πιπαριά. Ανακατέψτε για 5 λεπτά.
6. Προσθέστε τους κεφτέδες πίσω και στη συνέχεια προσθέστε την πάστα του τομάτα και αρκετό νερό για να βυθίσετε τα κεφτεδάκια (χρησιμοποίησα 3 κούπες, ίσως χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το μέγεθος των κεφτέδων και της κατσαρόλας σας)
7. Καρυκευστε με αλάτι. Σκεπάστε και μαγειρέστε για 20 λεπτά
8.Προσθέστε τις πατάτες, μαγειρέψτε για 10 λεπτά
9. Σερβίρετε με ρύζι και απολαύστε