Τα κεφτεδάκια με πατάτες γιαχνί είναι ένα αγαπημένο φαγητό. Η ζουμερή υφή των κεφτέδων σε συνδυασμό με τις μαλακές πατάτες και τη νόστιμη σάλτσα δημιουργούν έναν μοναδικό γευστικό συνδυασμό.
Υλικά:
Για τους κεφτέδες:
800 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 φέτες ψωμί του τοστ, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
Ελαιόλαδο
Αλεύρι για το πανάρισμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το γιαχνί:
5 πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2-3 δαφνόφυλλα
Νερό
Αλάτι (αν χρειάζεται)
Εκτέλεση:
Ζύμωσα το κιμά με το κρεμμύδι ,σκόρδο , ψωμί μουλιασμένο και στιμμένο καλά,αυγό, αλάτι πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και ελαιόλαδο.
Έβαλα μία ώρα στο ψυγείο να σφίξει και καθάρισα τις πατάτες.
Τις έκοψα σε μεγάλα κομμάτια.
Επλασα τα κεφτεδάκια ,τα αλεύρωσα και τα προτηγάνισα σε ηλιέλαιο να θωρακιστούν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρω πρώτα τις πατάτες , ρίχνω 1 κ.σ.πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, ανακατεύω καλά και
ρίχνω τους κεφτέδες.Σκεπάζω με νερό,2-3 δαφνόφυλλα, λίγο αλάτι εάν χρειάζεται και σιγοβάζω 20-25 λεπτά περίπου.
Σβήνω ,αφήνω 10 λεπτά στο μάτι και σερβίρω.
Καλή Απόλαυση!!!💖💖
Η Συνταγή είναι της αγαπημένης κας Ελινα Σκλαβου