Κεφτέδες με πατάτες και σάλτσα ντομάτας στο φουρνό

Υλικά

2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κιλό Κιμά / 600 γρ. χοιρινό και 400 γρ. από μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 κουτ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι
αλάτι
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα, τριμμένες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
3 – 4 φυλλαράκια βασιλικό ή ρίγανη
2 κουτ. σουπ. κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
2 κοκκινες πιππεριες κομμένες
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, τα αυγά, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και τα ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 – 2 λεπτά, και το αφαιρείτε.
Προσθέτετε την ντομάτα, πιπεριές σβήνετε με το κρασί και βράζετε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε ρίχνετε τον βασιλικό και ανακατεύετε.

3. Παίρνετε ένα ταψί και στρώνετε τις φέτες τις πατάτας. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη σάλτσα.
4. Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθετε τους κεφτέδες. «Φυτεύετε» τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και προσθέτετε
1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σκεπάζετε το ταψί με μια βρεγμένη λαδόκολλα.
5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο
για ακόμα 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, πασπαλίζετε με λίγο βασιλικό και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρκικο Ρεβανί
Επόμενο άρθροΨαρόσουπα με φρέσκο ψάρι Μυτιλήνης