Υλικά:
Για τους κεφτέδες:
500 γραμμάρια κιμάς ανάμικτος
1 αυγό
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (βουτηγμένες σε νερό και στυμμένες)
Λίγη φρυγανιά
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη, πιπέρι, δυόσμος, αλάτι
Για τη σάλτσα:
Λίγο από το λάδι που τηγανίσατε τους κεφτέδες
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Ντομάτα φρέσκια ή κονσερβοποιημένη (τριμμένη)
Πιπεριές πολύχρωμες (κομμένες σε λωρίδες)
Αλάτι
Νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το ψωμί, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το ξύδι και τα μπαχαρικά. Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάστε μικρούς κεφτέδες και τηγανίστε τους σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσατε τους κεφτέδες και στο ίδιο λάδι αφού πρώτα το σούρωσα έριξα μια κουταλιά
της σούπας κοφτή αλεύρι σάλτσα ντομάτας πιπεριές πολύχρωμες λίγο αλάτι μισό ποτήρι νερό και εβρασα μαζί με τους
κεφτέδες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρισμα: Βάλτε τους κεφτέδες σε ένα πυρέξ και περιχύστε τους με τη σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστούς με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή πατάτες φούρνου.
Η Συνταγή είναι της κας Κατερινα Μαδικα