Κεφτέδες ρυζιού της Ανατολής με σάλτσα ντομάτας
Υλικά
κιμά – 500 g
ρύζι – 2 κουταλιές της σούπας.
κρεμμύδι – 1 τεμ.
αυγά – 1 τεμ.
μαϊντανός
μαύρο πιπέρι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
2 κλωναράκια δυόσμο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
μαϊντανός – για ψεκασμό
για την σάλτσα
ντομάτες – 1 κιλό
1 πράσινη πιπεριά ψιλικομμένη
κρεμμύδι – 1 κεφαλή
κόκκινο πιπέρι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού.
λάδι – 4 – 5 κουταλιές της σούπας.
νερό – 1 κουπα.
Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό, όπου το μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο.
Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα, ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε. Ψιλοκοβουμε και την πιπεριά Το σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και την πιπεριά, πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και ψιλοκόψτε και προσθέστε με στο κρεμμύδικαι πιπεριά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αφήστε το να βράσει για λίγα ακόμη λεπτά.
Προετοιμάστε τα κεφτεδάκια κόβοντας το κρεμμύδι, δυόσμο και προσθέτοντάς το στον κιμά, μαζί με το έτοιμο ρύζι.
Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι. Ζυμώστε τον κιμά και διαμορφώστε τα κεφτεδάκια.
Βουτάμε τους κεφτέδες πρώτα στο αλεύρι και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι μέχρι να είναι έτοιμοι.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί και τακτοποιήστε και τα κεφτεδάκια.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά τα κεφτεδάκια μας σε σάλτσα ντομάτας.
Σερβίρετε σε ένα πιάτο, προσθέτοντας δύο κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας. Ψεκάστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
Καλη Επιτυχία