Υλικά

για τα κεφτεδάκια
500 gr κιμάς μοσχαρίσιος
3 φέτες ψωμί (να είναι 2-3 ημερών το ψωμί) μουλιασμένο (βρεγμένο με νερό)
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ξύδι
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 αυγό
Λίγο μαϊντανό
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Λίγη σόδα

για την σάλτσα κρεμμυδιου
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κσ ελαιόλαδο
1 κγ καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
2/3 φλιτζανιού σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

για τα κεφτεδάκια
Σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά και τρίβω το ψωμί, ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, το μαϊντανό, το ξύδι, το λάδι, την σόδα και το αυγό και ζυμώνω.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε για μισή με μία ώρα στο ψυγείο, να ενσωματωθούν οι γεύσεις
Σε ένα τηγάνι έχω βάλει λάδι και μόλις κάψει αρχίζω να τηγανίζω τους κεφτέδες.

για την σάλτσα
Μουλιάζετε τις σταφίδες στο κονιάκ θα πρέπει να μουλιάσουν τουλάχιστον 15 λεπτά.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν και να είναι ελαφρώς διάφανα (περίπου 20 λεπτά). Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και γυρίζουμε συνεχώς
τα κρεμμύδια με μια μεταλλική κουτάλα μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Προσθέστε τα μπαχαρικά και το μέλι, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν καλά.
Στο μεταξύ, πλάθουμε τους κεφτέδες και τους περνάμε από το τηγάνι και τους ρίχνουμε στη σάλτσα.
Μαγειρέψτε για μερικά λεπτά και ανακατέψτε τις σταφίδες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλο ένα λεπτό.

Σερβίρετε με λευκό ρύζι

Προηγούμενο άρθροΑτομικά Ψωμάκια…γεμίστε με ότι θέλετε
Επόμενο άρθροΨευτόπιτα με Τορτίγιες και Τυριά