ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για 6 μερίδες:
1,8 kgr αρνί μπουτι χωρίς κόκαλο
4-5 καρότα
6-7 κρεμύδια
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
Για τη μαρινάδα:
• ¼ φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού
• ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, ή λιγότερο
• ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκια ​​μέντα
• 6 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
• 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη ρίγανη
• ½ κουταλάκι γλυκού κίμινο
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
• Μαύρο πιπέρι, για την γεύση

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Κόψτε το περιτό λίπος από το αρνί. Πλύνετε το και αφήστε το να στεγνώσει.
Κάντε τη μαρινάδα: Συνδυάστε όλα τα συστατικά εκτός από το αλάτι μαζί και ρίξτε το αρνί. Γυρίστε το για να καλυφθεί παντού. Περάστε και τις δύο πλευρές με το αλάτι.
Σε αυτό το σημείο, το αρνί μπορεί να το μαρινάρεται για 4-8 ώρες στο ψυγείο.
Αναποδογυρίστε το αρνί μία φορά.

Ζεσταίνετε μία κατσαρόλα (να μπορεί να μπει και στο φούρνο) σε μέση υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Τσιγαρίστε το αρνί 3-4 λεπτά σε όλες τις πλευρές.
Αφαιρέστε το αρνί από την κατσαρόλα και απενεργοποιήστε το μάτι.
Βάλτε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα και 2-3 φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα.
Τοποθετήστε το αρνί πάνω από τα λαχανικά και προσθέστε τα κλαδάκια δεντρολίβανου.
Καλύψτε το με καπάκι και τοποθετήστε το στο κεντρικό ράφι του προθερμασμένου σας φούρνου.
Ψήστε για 2 και ½ – 3 ώρες ή έως ότου το κρέας να είναι πολύ τρυφερό.
Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι, κουσκούς, ζυμαρικά
Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚασάτο Κέικ (χωρίς Ψήσιμο)
Επόμενο άρθροΥπέροχα Μακεδονίτικα Donuts