Υλικά

800 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
4 πατάτες μέτριες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένες και στυμμένες
1 αυγό για τους κεφτέδες
1 αυγό για το αυγολέμονο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
Μπαχάρι
Μουστάρδα
Αλεύρι
Νερό

Εκτέλεση

Ζύμωσα τον κιμά με κρεμμύδι, σκόρδο ψιλοκομμένα, ψωμί μουλιασμένες και στιμμένες καλά, αυγό, αλάτι πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, μπαχάρι και ελαιόλαδο.
Έβαλα μία ώρα στο ψυγείο να σφίξει και καθάρισα τις πατάτες.Τις έκοψα κυδωνάτες.Επλασα μεγάλους κεφτέδες ,τους αλεύρωσα και τους πέρασα λίγο από το τηγάνι να θωρακιστούν.Σε γάστρα βάζω τις πατάτες, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, ρίγανη, λίγη μουστάρδα κι ανακατεύω καλά.Ένα ποτήρι νερό και βάζω επάνω τους κεφτέδες.Σκεπάζω και ψήνω στους 180 β.για ώρα.Χτυπάω ένα αυγό με μπόλικο νεράκι,το ρίχνω μέσα … κουνάω τη γάστρα να πάει παντού.Ψήνω χωρίς το καπάκι για άλλα 10 λεπτά περίπου!💖

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου