Κεφτεδάκια Γεμιστά με δαμάσκηνο
Υλικά
850 γρ μοσχαρίσιο κρέας,
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο,
μια χούφτα ψιλοκομμένο πολύ ψιλοκομμένο συνδυασμό (κόλιανδρος, μαϊντανός, πράσο, δυόσμο),
2 αυγά,
1 κουταλιά λευκό αλεύρι,
2 κουταλιές αποξηραμένο ρύζι,
2 κουταλιές της σούπας κίτρινα μπιζέλια,
Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη,
1 κουταλιά πουρέ ντομάτας,
1 στυμμένο χυμό λεμονιού,
7 ξερά δαμάσκηνα,
1 κουταλιά βούτυρο
2 μεγάλες πατάτες
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια πολύ καλά και, στη συνέχεια, κάντε σαν κεφτεδάκια σε μέγεθος μπάλας τένις και βάλτε στο καθένα 1 δαμάσκηνο. Υπολογισα θα πρέπει να φτιάξετε με όλα αυτά τα υλικά περίπου 7 μεγάλους κεφτέδες. Τα βάζουμε στο δίσκο και κάνουμε το ζωμό
Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ροδίσει προσθέτουμε 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, πουρέ ντομάτας, στυμμένο χυμό λεμονιού, 7 ξερά δαμάσκηνα, και το βούτυρο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια, βάλτε πολύ απαλά τα κεφτεδάκια σας. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και ψιλοκόψτε σε 6 κομμάτια και προσθέστε απαλά στο ζωμό. Μαγειρέψτε για μιάμιση ώρα αλλά συνεχίστε τον έλεγχο. Πρέπει να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
Καλη Απόλαυση