Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό κρεμμύδι σε κυβάκια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι/ τριμμένη φρυγανιά
Για τις πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κομμένες πατάτες,
ξερό μαϊντανό, κουρκουμά, πιπέρι και αλάτι.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια .
Σοτάρουμε τα κεφτεδάκια με λάδι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ένα άλλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε 2-3 ψιλοκομμένες πατάτες, ξερό μαϊντανό, κουρκουμά, πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό στα κεφτεδάκια, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με σαλάτα. Απολαύστε!😊