Κεφτεδάκια κιμά και πατάτας στο φούρνο

Advertisement

Πρακτικές εύκολες συνταγές, έχω μια πολύ νόστιμη συνταγή για όσες λένε τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα συνταγές.

Απαραίτητα υλικά
Για κεφτεδάκια με κιμά
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1εγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κούπα ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμένο και στυμμένο)
1 αυγό
1/4 της κούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
6-7 φύλλα φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κ.σουπ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ξερή ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το πανάρισμα

Για τα κεφτεδάκια πατάτας
5 πατάτες
50 γραμμάρια βουτύρου
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες

Για τη σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Μισό ποτήρι νερό
Τριμμένο τυρί τσένταρ για την κορυφή

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό

Για να ετοιμάσετε τα κεφτεδάκια  προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά, ζυμώνοντας το μείγμα με τα χέρια σας για να αναμειχθούν καλά όλες οι γεύσεις. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό για να πλάθεται, προσθέστε λίγη ακόμα φρυγανιά. Καλύψτε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και ξεκινήστε να πλάθετε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού (ή μεγαλύτερα αν θέλετε). Στη συνέχεια αλευρώνετε ελαφρά τα κεφτεδάκια, τινάζοντας το επιπλέον αλεύρι.

Σ’ ενα μπολ βάζουμε τις πατάτες και το βούτυρο και τα πολτοποιούμε όλα μαζι σε πουρε. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να πλάθουμε τον πουρέ σε καφεδάκια

Advertisement

Λαδώνουμε και Στρώνουμε ένα πυρέξ με ντομάτες κομμένες σε φέτες και απο πάνω απλώνουμε τα κεφτεδάκια κιμα και πατάτας και διανέμουμε ομοιόμορφα.


Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθούν

Σε ένα ποτήρι διαλλουμε τον πελτε με νερό . Βγάζουμε από το φουρνο και το περιχυνουμε με τον πελτε ντομάτας


και σκεπάζουμε με τριμμένο τυρί και ριγανι και το ξαναβάζουμε στο φουρνο για 15 λεπτά.

Καλη Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Advertisement