Κεφτεδάκια με πατάτες και σάλτσα στην κατσαρόλα

Υλικά

Διαφήμιση

1/2 κιλό κιμά
1 αυγό
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
3-4 φέτες ψωμί (ψίχα) του τοστ χτυπημένες στο μούλτι
1 κουτί χυμό σάλτσας ή φρέσκια σάλτσα από 4-5 ντομάτες
Αλάτι
Ρίγανη
Πατάτες
Ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το πανάρισμα
Για το σερβίρισμα
Βασιλικό

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Βάζω στο μούλτι τις φέτες του τοστ και τις θρυμματίζω.
Έπειτα ρίχνω το κρεμμύδι μαζί με το γιαούρτι στο μούλτι και τα χτυπάω μαζί.
Βάζω τον κιμά σε ένα μπολ και κάνω μια λακκούβα. Ρίχνω μέσα το αυγό, το μείγμα από το γιαούρτι και το κρεμμύδι, το ψωμί, αλάτι και ρίγανη και ζυμώνω πολύ καλά.
Αφήνω μισή ώρα τον κιμά στο ψυγείο να ξεκουραστεί (με μεβράνη από πάνω)

Διαφήμιση

Βάζω το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει λίγο, ετοιμάζω τους κεφτέδες, τους πανάρω και τους τηγανίζω λίγο ίσα ίσα μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βάζω σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι.
Κόβω τις πατάτες και τις βάζω στην κατσαρόλα μαζί με τα κεφτεδάκια. Ρίχνω την σάλτσα και το ελαιόλαδο και αφήνω μέχρι να βράσουν οι πατάτες. Μόλις βράσουν οι πατάτες ρίχνω το αλάτι και την ρίγανη και αφήνω μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρω από την φωτιά.
Σερβίρω με γιαούρτι και λίγο βασιλικό.

Καλή Απόλαυση.

Διαφήμιση

Διαφήμιση