Απολαύστε ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο, κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο! Αρωματικά κεφτεδάκια ζυμωμένα με μυρωδικά, αγκαλιάζουν τρυφερές πατάτες και λαχανικά, ψημένα όλα μαζί σε ένα νόστιμο ταψί.

Υλικά

1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 αυγό
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Δυόσμος ψιλοκομμένος
Λίγο ξύδι
Τριμμένη ντομάτα
4 φέτες ψωμί (μόνο η ψίχα, μουλιασμένη και στημένη)
Πατάτες κομμένες
Λεμόνι (χυμός)
Πιπεριά κομμένη
Ρίγανη
Πάπρικα
Σκόρδο (σκόνη ή ψιλοκομμένο για τις πατάτες)
Λίγο νερό

Εκτέλεση

Ζύμωσα κιμά. Έβαλα κρεμμύδι, σκόρδο, αυγό, λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και δυόσμο. Πρόσθεσα λίγο ξύδι, ντομάτα τριμμένη και ψίχα ψωμιού μουλιασμένη και στημένη.

Κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια και βάλτε τις σε ένα ταψί. Προσθέστε χυμό λεμονιού, πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη τριμμένη ντομάτα, πάπρικα και σκόρδο. Ρίξτε λίγο νερό, σκεπάστε το ταψί και ψήστε στους 180°C για 45 λεπτά.
Ενώ ψήνονται οι πατάτες, πλάστε τα κεφτεδάκια.
Μετά τα πρώτα 45 λεπτά, ανακατέψτε λίγο τις πατάτες. Ρίξτε λίγη από τη σάλτσα των λαχανικών πάνω στα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα ανάμεσα στις πατάτες στο ταψί.
Ξεσκεπάστε το ταψί και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη