Χυλοπίτες με κρέας

Λίστα συστατικών:
900γρ μοσχαρίσια κρέας (στήθος)
1- 1/2 φλιτζάνια χυλοπίτες ζυμαρικά
1/3 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός
1/2 κουτ. κανέλα
1 σκελίδα
1 καρότο
5 φλιτζάνια νερό
1 κύπελλο αρακά
Αλατι και πιπέρι
 
Μέθοδος:

Κόψτε το μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια κομμένα σε κύβους
Σε μία κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρέας
Κόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει ημιδιαφανές
Προσθέστε την κανέλα, τις σκελίδες σκόρδο και τον ντοματοπελτέ και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά
Κόψτε και προσθέστε το καρότο στο δοχείο μαζί με το νερό
Μειώστε τη φωτιά, καλύψτε και σιγοβράστε για 1 ώρα
Προσθέστε τις χυλοπίτες και τον αρακά και μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά

ΠΗΓΗ: kensgreektable.com

Προηγούμενο άρθροΑπολαύστε την Κυπριακή κουζίνα: Συνταγή για αφράτους κεφτέδες
Επόμενο άρθροΚέικ λεμονιού με ωραίο γιαούρτι