Διαφήμιση

Συστατικά

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (άπαχος)

1 κρεμμύδι

1 αυγό

4 φέτες άσπρο ψωμί (χωρίς την κόρα)

1/4 μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 1/2 κουτ. άλατι

1/2 κουτ. μαύρο πιπέρι

1/2 κουτ. κύμινο

4 μεγάλες πατάτες

3-4 πιπεριές (κερατο)

1 πιπεριά (καμπάνα)

2 ντομάτες

1 πιπεριά (κόκκινη)

1 κουταλιά της σούπας. τοματοπολτός

2 ντομάτες (τριμμένες)

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

1/2 κουτ. άλατι

2 φλιτζάνια λάδι μαγειρέματος (για το τηγάνισμα)


Βήματα για να το κάνετε

Διαφήμιση
  • Βάλτε το μοσχαρίσιο κιμα σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Τρίψτε το κρεμμύδι στο τρυφτη και ρίχτε το στο κιμά.
  • Βρέξτε το ψωμί με ζεστό νερό. Στείψτε το και προσθέστε το στο κρέας. 
  • Προσθέστε τα μπαχαρικά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αυγό.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα μαζί για αρκετά λεπτά μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά. 
  • Τοποθετήστε το στην άκρη για να το αφήσετε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. 
  • Πάρτε από το μείγμα του κιμά μεγέθους καρυδιού και φτιάχτε μακρόστενα κεφτεδάκια, πλαθοντας τα ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σας.
  • Βάλτε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά . Τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν ωραία σε όλες τις πλευρές. Αποστραγγίστε τα σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα.
  • Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τους σε σφήνες. Τα τηγανίζουμε στο ίδιο λάδι με τα κεφτεδάκια μέχρι να μαλακώσουν και να μετατραπούν σε ένα ελαφρύ χρυσόκαφέ. Αποστραγγίστε και αυτές σε χαρτοπετσέτες.
  • Σε ένα μεγάλο ταψί, βάλτε τα κεφτεδάκια για να καλύψετε ολόκληρο το κάτω μέρος του ταψιού. 
  • Στη συνέχεια, ρίξτε τις μαγειρεμένες πατάτες ομοιόμορφα πάνω από τα κεφτεδάκια.
  • Κόψτε δύο ντομάτες σε σφήνες. Καθαρίστε τις πράσινες και το κόκκινες πιπεριές και κόψτε σε μεγάλες λωρίδες. Τοποθετήστε τα λαχανικά μαζί με τις πατάτες.
  • Για τη σάλτσα, τρίψτε δύο τομάτες στο τρίφτη. Ανακατεύουμε με την πάστα ντομάτας και το ζεστό νερό. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε το μείγμα πάνω από την κατσαρόλα.
  • Ψήνουμε σε φούρνο 200° Ψ για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και οι πιπεριές και να ροδίσουν λίγο.
  • Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με φρυγανισμένο ψωμί για να βουτήξετε στο ζουμάκι.

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση