Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια (βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
500γρ. κιμάς ανάμεικτος
1 αυγό
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 παξιμάδια, τριμμένα στο multi
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
150γρ. πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι νερό
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση:
Eβρασα ένα πακέτο μακαρόνια σύμφωνα με τς οδηγίες τς συσκευασίας
για τα κεφτεδάκια
Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ελαιόλαδο και τα τριμμένα παξιμάδια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Αφού βγάλουμε τα κεφτεδάκια από την κατσαρόλα, ρίχνουμε την πιπεριά, το σκόρδο, τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και
γλυκιά πάπρικα. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ρίχνουμε το νερό και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με σάλτσα πάνω από τα βρασμένα μακαρόνια.
H Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πουρέ
Υλικά
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
50 γρ.φρυγανιά
Πιπέρι
Πάπρικα
Κύμινο
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Για τον πουρέ πατάτας
3 πατάτες
30 γρ.βούτυρο
30 ml γάλα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φρέσκο σκόρδο
Πιπέρι
Μαϊντανό
Αλάτι
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1-2 πιπεριές
100 γρ.χυμό ντομάτας
200 ml νερό
Πιπέρι
Πάπρικα
Θυμάρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σ ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι,τ αυγά,τη τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, κύμινο,θυμάρι και ρίγανη.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να απορροφήσει ο κιμάς τα μπαχαρικά.
Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Πολτοποιούμε τις βραστές πατάτες αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα,τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φρέσκο σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Από τον κιμά φτιάχνουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε.
Τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε ζεστό φυτικό λάδι σε μέτρια φωτιά.
Αφού τα βγάλουμε από το τηγάνι, στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο τις πιπεριές όλα ψιλοκομμένα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε την πάπρικα και τον χυμό ντομάτας.Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό και τα κεφτεδάκια.Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και φρέσκο μαιντανό.
Σερβίρουμε σε πιατέλα προσθέτοντας λίγο από τον πουρέ.
Καλή σας όρεξη!!!!
Δείτε το βίντεο της συνταγής στο κανάλι Home kitchen with Danny