Χρειάζεσαι:
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
80 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 φρέσκο σκόρδο
1 μικρό μάτσο μαιντανό
1 αυγό
1 καυτερή πιπεριά
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού (ή κατά προτίμηση) ξηρό φυτικό μπαχαρικό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
τυρί φέτα (περίπου 200 γρ.)
Παρασκευή:
1. Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και το μουσκεύομε.
Αφήνουμε στην άκρη το ψωμί. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ προσθέτουμε ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και σκόρδο, το μαιντανό και την καυτερή πιπεριά (όποιος δεν τρώει καυτή, παραλείπει την πιπεριά).
Προσθέστε το αυγό, το λάδι, το καλά στυμμένο ψωμί και όλα τα μπαχαρικά που αναφέρονται (κανέλα, μοσχοκάρυδο, ρίγανη, μπαχάρι, αλεσμένο πιπέρι και ξηρό μυρωδικό). Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού (ο χυμός λεμονιού δίνει στους κεφτέδες εξαιρετική απαλότητα) και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το χέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα για περίπου πέντε λεπτά.
2. Λιπάνετε με λάδι το κατάλληλο δοχείο στο οποίο θα τοποθετήσετε τους σχηματισμένους κεφτέδες.
Βρέξτε τα χέρια σας και το κουτάλι με το οποίο θα πιάνετε το μείγμα με νερό κάθε φορά.
Παίρνετε με ένα κουτάλι το μείγμα (φροντίστε το βάρος του μείγματος που θα πιάσετε να είναι 70γρ -80γρ) και τοποθετήστε το στην παλάμη του χεριού σας. Τους φτιάχνουμε λίγο σε οβάλ σχήμα και τοποθετούμε στη μέση έναν κύβο φέτα.
Συναρμολογήστε τις άκρες του μείγματος και κυλήστε απαλά το σχηματισμένο κεφτεδάκι πάνω στην παλάμη του χεριού σας για να κολλήσουν καλύτερα οι άκρες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία όσο υπάρχει μείγμα (πήρα 14 κεφτεδάκια).
3. Σκεπάζουμε το μπολ με κεφτεδάκια με μεμβράνη και αφήνουμε τα κεφτεδάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία (κατά προτίμηση σε τηγάνι με αντικολλητικό πάτο) σε προθερμασμένο λάδι ύψους 1 εκ. Τα γυρίζουμε προσεκτικά να πάρουν ένα ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε τα τηγανητά κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το χαρτί το περιττό λίπος.
Απολαύστε μια υπέροχη, νέα γεύση από κεφτεδάκια, με σαλάτα εποχής και συνοδευτικό της επιλογής σας.
ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/