Υλικά
Για τη ζύμη
3 φλιτζάνια αλεύρι σίτου 340 γρ
1 πακέτο μαγιά ξερή 10 γρ
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη 20 γραμμ
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι 40 ml
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 γραμμ
1 ποτήρι ζεστό γάλα 200 ml
Για κεφτεδάκια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά 40 γραμμ
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 γραμμ
θυμάρι, μαύρο πιπέρι, δυόσμος, 1 κουτ σουπας ουζο
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι 20 ml
300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
μαϊντανός
Για σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 20 γραμμ
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι 20 γραμμ
3 κουταλιές της σούπας λάδι 30 ml
Για από πάνω
300 γραμμάρια τυρί τσένταρ
μαϊντανός
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ ρίχνουμε , ζάχαρη αυγο, λάδι, αλάτι, γαλα και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Προσθέτουμε 340 γρ αλευρι και ανακατεύουμε να πάρουμε μια υφή ζυμης και μετα ζυμώνουμε με το χέρι καλά.
Ρίχνουμε 20 μλ λάδι και μετα ξαναζυμωνουμε με το χέρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 40 λεπτά.
Σ ένα άλλο μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο λιωμένο, φρυγανιά αλατι και ολα τα μπαχαρια, αυγό λάδι και το κιμά με το μαϊντανό και ζυμώνουμε πολυ καλα. Ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια περιπου 34 .
Παίρνουμε την ζυμη μετα απο 40 λεπτα και φτιαχνουμε και 34 στρογγυλά μπαλάκια με την ζύμη.
Σ ενα ταψί 35 εκ το λαβώνουμε παίρνουμε ένα ζυμαρακι το ανοιγουμε και μέσα βαζουμε ένα κεφτεδάκι και το τυλίγουμε και το βάζουμε στο λαδωμενο ταψί και ψηνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Για την σάλτσα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πελτε, λαδι γιαούρτι και ανακατεύουμε. Βγάζουμε απο το φούρνο τα κεφτεδάκια και τα αλείφουμε με το μειγμα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και απο πάνω με τυρί τριμμενο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Καλή Απόλαυση
Find more delicious recipes here