Κεφτεδάκια στο φούρνο με σάλτσα μπεσαμέλ μελιτζάνας

(6-8 άτομα) Υλικά

Διαφήμιση

Για τα κεφτεδάκια:
-750 γρ. κιμά
-2 κρεμμύδια
-2 σκελίδες σκόρδου
-1 αυγό
-5 κουτάλια ψωμιού
-1 πρέζα μαϊντανό
-1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, τσίλι, κύμινο και θυμάρι
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για μελιτζάνα με σάλτσα μπεσαμέλ:
-6-7 μεγάλες ψητές μελιτζάνες
-2 κουταλιά βούτυρο
-2,5 κουταλιές αλεύρι
-2,5 φλιτζάνια γάλα
-1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα:
-1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
-2 τριμμένες ντομάτες
-3 κουταλιές της σούπας λάδι
-1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, μαύρο πιπέρι, τσίλι και αλάτι

Για τα παραπάνω:
-Μερικά τριμμένα τυριά τσένταρ

Εκτέλεση

Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώστε τα κεφτεδάκια. Αφού ζυμώσετε τα
κεφτεδάκια, φυλάξτε το στο ψυγείο για μισή ώρα.

Για μελιτζάνα με σάλτσα μπεσαμέλ:

Κάνουμε 2 τρύπες στις μελιτζάνες με μαχαίρι και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στο φούρνο
Μόλις τις βγάλουμε τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε πολύ καλά.

Διαφήμιση


Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός μέχρι να πήξει η μπεσαμελ.
Αδειάζουμε μέσα τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες και ανακατεύουμε.


Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη,

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μικρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για τη κόκκινη σάλτσα:

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι προσθέτουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτα και τα μπαχαρικά και λίγο νερό και δένουμε την σάλτσα ντομάτα βράζοντας.

Σε πιατάκια ή σε ένα ταψί στρώνουμε την βάση με την μπεσαμελ μελιτζάνας από πάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια

και επικαλλυπτουμε με την κόκκινη σάλτσα.
Τέλος πασπαλίζουμε με τριμμενο τυρί και μερικά κομματάκια βούτυρο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λέπτα

Ετοιμοοοοοοοοο

Δείτε το κανάλι της Συνταγής εδώ

Διαφήμιση

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση