Κεφτεδάκια Φρικασέ
Συστατικά
1/2 κιλό μοσχάρι (κιμά)
1/3 φλιτζάνι ρύζι (μακρύκοκκο, άψητο)
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
2 κουταλιές μαϊντανό (ψιλοκομμένο, φρέσκο ή 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού) αποξηραμένο
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο (αποξηραμένο)
αλάτι
πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
2-3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (ή ζωμό)
Για τη σάλτσα:
2 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 ή 3 μεγάλα λεμόνια (χυμένα και στραγγισμένα)
Βήματα για να τα καταφέρεις
Αναμείξτε το κιμά, ρύζι, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αυγό στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα ρηχό τηγάνι.
Με αλευρωμένα χέρια πλάθετε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Τυλίξτε ελαφρά τα κεφτεδάκια στο αλεύρι και ανακατέψτε.
Ζεσταίνουμε δύο φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου σε μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να βράσει.
Τοποθετήστε προσεκτικά τα κεφτεδάκια σε μια στρώση στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέστε περισσότερο ζωμό κοτόπουλου εάν χρειάζεται, μόνο για να καλύψετε τους κεφτέδες.
Σιγοβράζουμε σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
Προσθέστε περισσότερο ζωμό εάν μείνει λιγότερο από ένα φλιτζάνι.
Για τη σάλτσα αυγού-λεμονιού:
Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να αφρισούν.
Ανακατέψτε αργά το χυμό λεμονιού.
Ρίξτε ένα φλιτζάνι από το υγρό της κατσαρόλας λίγο-λίγο στο μείγμα αυγού-λεμονιού για να μετριάσετε την θερμοκρασία στα αυγά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα αυγού-λεμονιού ανακατεύοντας απαλά.
Ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ζεσταθεί.
Προσέξτε να μην αφήσετε τη σάλτσα να βράσει αλλιώς τα αυγά θα πήξουν.
Καλή Απόλαυση