Κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας
Υλικά
80 γρ. ψωμί τοστ
55γρ. κρέμα γάλακτος
2 γρ. πάπρικα καπνιστή
10 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
8 γρ. μαϊντανός, καθαρισμένος
1 αυγό
1 γρ. δυόσμος ξερός
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτα-τσίλι
100 γρ. ντομάτα ψητή
1 γρ. δυόσμος καθαρισμένος
5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
30 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. chilli garlic sauce
Εκτέλεση
Προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι αυτό να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρυώνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σ’ ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή απόλαυση