Ζύμη (για 24 κομματια)

Ζεστό νερό 1/2 φλ
Ξηρά μαγιά 1 φακελάκι (7 γραμμάρια)
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Γάλα 1 φλ
Ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλεύρι 3 και 1/2 φλ

Γέμιση

Κιμάς μοσχαρίσιος 750 γρ
Χοιρινός κιμάς 250 γρ
Κρεμμύδι 1 μεγάλο
Μπαχάρι, κίμινο, πάπρικα γλυκιά και καυτερή
2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κρύο νερό 3 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 1/2 κουτ.γλ
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

25% ηλιέλαιο + 75% ελαιόλαδο ελαφρύ 200ml

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Αφήνουμε για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το λάδι και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα της μαγιάς στο γάλα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα.
Όταν γίνει δύσκολο να ανακατευτεί στο μπολ, τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο τραπέζι και ζυμώστε για 10-15 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία, ελαστική και να μην κολλάει στο τραπέζι.
Αλείφουμε το μεγάλο μπολ με λίγο λάδι. Τυλίξτε τη μπάλα της ζύμης στο λάδι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1,5 ώρα να φουσκώσει η ζύμη.

Γέμιση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε μαζί το κρεμμύδι,τα μπαχαρικα τον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη ζυμώνουμε ξανά για να βγει ο αέρας.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη και τον κιμά σε 24-25 μερίδες.


Στο ελαφρώς αλευρωμένο τραπέζι ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης σε κύκλο πάχους 3-4 mm.
Τοποθετούμε μια μπάλα κιμά στη μέση του κύκλου και ισιώνουμε το κρέας σε ένα μπουρέκι.


Τυλίξτε τη ζύμη γύρω από το μπιφτέκι κρέατος, τσιμπώντας τη ζύμη μεταξύ τους – αφήστε το κέντρο του κρέατος
λίγο ακάλυπτο.

Ισιώνουμε ελαφρά την πίτα και την αφήνουμε στην άκρη σε λαδωμένο ταψί.
Κρατήστε τις μερίδες της ζύμης και όχι τις ψημένες πίτες καλυμμένες με μεμβράνη για να μην στεγνώσουν.

Τηγάνισμα

Όταν όλες οι πίτες είναι έτοιμες για τηγάνισμα, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ
τηγάνι. Προσθέστε τις πίτες στο τηγάνι, με την ανοιχτή πλευρά προς τα κάτω.
Μαγειρέψτε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Για να βεβαιωθείτε ότι οι πίτες θα ψηθούν ομοιόμορφα:

– Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και μειώνουμε τη φωτιά αν οι πιτες σκουραίνουν πολύ γρήγορα
– έχετε αρκετό λάδι στο τηγάνι για να φτάσει μέχρι τη μέση της πίτας , θα βοηθήσει τον κιμά μέσα
να ψηθεί σωστά.
Όταν είναι έτοιμες οι πίτες τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πίτες προσθέτοντας κι άλλο λάδι αν χρειαστεί.