Κιμαδόπιτα με πολτό σκόρδο

Διαφήμιση

Ποιος λατρεύει να τρώει σπιτική σφολιάτα; 😋
Πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή. Όλα τα σπιτικά υλικά και μπαχαρικά.
Πίτα γεμάτη με πολύ νόστιμο κρέας.

Συστατικά:

Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κσ αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
νερό όσο χρειάζεται

Για γεμίσματα:
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 κουταλιές της σούπας πολτό σκόρδου
500 γρ κιμά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
1 κγ μαύρο πιπέρι
αλάτι κατά γεύση
1 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας ψιλοκομμένο
πιπεριές
ντομάτες

Διαφήμιση


300 γρ τριμμένο τυρί

Κατευθύνσεις:

Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, λάδι και το ζυμώνουμε. Προσθέστε νερό όσο χρειάζεται κρατήστε τη ζύμη στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και μετά προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας πολτό σκόρδου και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά προσθέτουμε 500 γραμμάρια κιμά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Διαφήμιση

Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη, 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι και αλάτι ανάλογα με τη γεύση, ανακατέψτε το και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά. Προσθέστε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πελτέ ντομάτας ανακατέψτε το και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, σβήστε τη φωτιά και κρατήστε το στην άκρη.

Απλώνουμε το αλεύρι στο τραπέζι και στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σαν τορτίγια. Αλείψτε το ταψί με βούτυρο και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τη ζύμη και στη συνέχεια βουρτσίστε τη, επαναλάβετε αυτό το βήμα για 4-5 φορές.
Προσθέτουμε τη γέμιση μετά προσθέτουμε τυρί και πάλι 4-5 φύλλα και τα τοποθετούμε. Κόβουμε σε τετράγωνο σχήμα και ρίχνουμε το αυγό (2 αυγά + ζεστό γάλα) και προσθέτουμε το τυρί. Το ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180°. Το σερβίρετε

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση