Υλικά

1/2 κιλoύ κιμάς μοσχάρι, χοιρινός ανάμεικτος
2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα ροδέλες
1 πράσο μεγάλο
10 ντοματίνια
Μια μελιτζάνα τσακώνικη χωρίς τη φλούδα μόνο την ψίχα της κομμένη κυβακια
1/2 ποτήρι κρασιού σαγκρια η κόκκινο κρασί
1 δαφνόφυλλο,
1 τσιμπιά μοσχοκάρυδο,
1 τσιμπιά κύμινο η και λίγο παραπάνω αν σας αρέσει ,
τριμμένο κεφαλοτύρι,
6 φύλλα χωριάτικα εγώ έβαλα το “Ζαγορισιο”
Έξτρα μυστικό….. 4 κουταλιές γιαούρτι και ένα αυγό μαζί χτυπημένα που θα αλοιφουμε πάνω από κάθε φύλλο.

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα πράσα, το κρεμμύδι, την μελιτζάνα και τον κιμά σβήνουμε με το κρασί βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.

Όταν εξατμιστεί το κρασί βάζουμε ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το νερό και να μείνει με το λάδι, όταν τι σβήσουμε προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Η δόση είναι για πυρέξ, βάζουμε δυο φύλλα κάτω και τα αλείφουμε με το μείγμα από το αυγό και το γιαούρτι ρίχνουμε την γέμιση και ξανά επαναλαμβάνουμε. Στο τέλος από πάνω βάζουμε ένα σφηνάκι λάδι

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 – 60 λεπτά

Καλη επιτυχία!!

Dimitra Triantafillou  Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές