Υλικά:

Για τη γέμιση:
350 γραμμάρια κιμάς (μοσχαρίσιος, χοιρινός ή ανάμεικτος)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 ντομάτα, τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, πάπρικα, μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για τη ζύμη:
5 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος, σκεπασμένη με μεμβράνη, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σχηματίζουμε τις κιμαδόπιτες:

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 11 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπάλες.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε ένα οβάλ φύλλο.
Τοποθετούμε από μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου.
Κλείνουμε τα φύλλα και τα πιέζουμε καλά για να κλείσουν καλά.
Τοποθετούμε τις κιμαδόπιτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με τη ραφή προς τα κάτω.
Αλείφουμε την επιφάνεια των κιμαδόπιτων με αυγό.

Ψήνουμε:

Ψήνουμε τις κιμαδόπιτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

H συνταγή της κας Ελινα Σκλαβου