Κλέφτικο αρνί με Πατάτες

Επίσης, ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα όμορφα λεμόνια από το δέντρο σας ή αν φτιάξατε λίγο λεμόνι όπως και εγώ και έχω πολύ χυμό λεμονιού ……

Υλικά – Εκτέλεση

Χαράξτε το μπουτι του αρνιού, προσθέστε αλάτι δεντρολίβανο ρίγανης, και σκόρδο και φέτες λεμονιού σε κομμάτια. Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω από 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί, 1 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο. Καλύψτε και αφήστε σε δροσερή περιοχή για 2 ώρες διαφορετικά τοποθετήστε το στο ψυγείο εάν η περιοχή είναι ζεστή. Το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν να μαρινάρετε όλη τη νύχτα, αλλά αν το κάνετε αφήστε το έξω από το ψυγείο για μία ώρα πριν το βάλετε στο φούρνο.

Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και ψήνουμε και στις δύο πλευρές στους 200 βαθμούς έως ότου χρωματιστεί λίγο. Μετά ρίχνουμε ζεστό νερό και λίγο ζωμό βοδινού, μέχρι να καλυφθούν τα 3/4 και βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 130 βαθμούς για 4 ώρες.
Αναποδογυρίζετε κάθε 40 λεπτά για να μαγειρεύετε ομοιόμορφα.

Πάρτε έναν άλλο βαθύ ταψί για να βάλετε τις κομμένες πατάτες.
Βάλτε αλάτι πιπέρι ρίγανη ξηρό μαϊντανό και 1 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε τις πατάτες, ώστε να είναι όλες καλυμμένες καλά. Στη συνέχεια ψήνουμε καλυμμένο το τααψί με αλουμινόχαρτο και γυρίζουμε τακτικά προσθέτοντας λίγο χυμό αρνιού, ώστε να μην κολλάνε στη βάση.
Όταν μαλακώσουν μεταφέρετε το αρνί στο ταψί με τις πατάτας. Προσθέστε το περισσότερο από τους χυμούς από το άλλο ταψί και βάλτε το ακάλυπτο στο φούρνο, ώστε το αρνί και οι πατάτες να ροδίσουν.
Γυρίστε και το αρνί να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
Συνεχίστε να ρίχνετε το χυμό πάνω από όλα, ώστε να διατηρείται υγρό. Όταν τελειώσετε, πασπαλίζετε λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού πάνω από το κρέας πριν το σερβίρετε

Καλή Επιτυχία