Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια:

800 γραμμάρια κιμά (ανάμεικτος)
2 αυγά
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
4 φέτες ψωμί μουλιασμένες και στραγγισμένες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μπαχάρι τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλεύρι για το πανάρισμα

Για τη σάλτσα:

2 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκες ντομάτες (τριμμένες)
1/2 κονσέρβα ντοματίνια κονκασέ
Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό

Για τον πουρέ:

3 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
2 κ.σ βιταμ
Γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

Ζυμωσα το κιμα ανάμεικτο με τ’ αυγά, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ψωμί, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι πιπέρι ρίγανη, μπαχάρι τριμμένο και ελαιόλαδο.
Εβαλα στο ψυγείο μισή ώρα να τραβήξει το μείγμα και έφτιαξα μια σάλτσα…

για την σάλτσα
Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σοταρω το σκορδο και προσθέτω ντοματες τριμμένες και μισή κονσέρβα ντοματακια κονκασε.
Λιγη ζάχαρη, αλάτι πιπέρι και νερό να πάρει μια βραση.

Αλευρωνω και προτηγανιζω λίγο τα κεφτεδάκια.Τα προσθέτω στη σάλτσα και σιγοβράζω 20 λεπτά.

Για τον πουρέ
Εβρασα σε αλατισμένο νερό τις πατάτες κομμένες σε κύβους.Μολις βράσουν καλά αδειάζω το ζωμό τους και αφαιρώ την κατσαρόλα από το μάτι.
Αλατοπιπερωνω, ρίχνω μια πρ. μοσχοκάρυδο, βιταμ και χτυπάω με το μουλτι χειρός προσθετοντας σιγά σιγά γάλα εβαπορε μέχρι να πιάσει την
επιθυμητή υφή

Καλή Απόλαυση

Ευχαριστούμε την κα Ελινα Σκλαβου