Κοκκινιστό Κοτόπουλο
Υλικά
1.2kg Κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια (χωρίς δέρμα)
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φιλέτα αντσούγιας (προαιρετικά)
Δενδρολίβανο για γεύση.
1 κουτάλι κάπαρη.
Ρίγανη για γεύση.
αλάτι
λευκό κρασί
8 Ντοματίνια
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ντομάτας.
1 κουταλάκι του γλυκού ζωμός σε σκόνη Νοστιμιά Maggi.
1 ποτήρι νερό.
1 κουταλια βούτυρο.
Μέθοδος:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κοτόπουλο με λάδι, ολόκληρο το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα φιλέτα γαύρου, το πιπέρι και το δεντρολίβανο.
Ντεγλασάρετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί, προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, το ζωμό σε σκόνη, τον τοματοπολτό, μια πρέζα αλάτι, λίγο ρίγανη, αραιώστε με ένα ποτήρι νερό και μαγειρέψτε ημι-καλυμμένο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Στα μισά του μαγειρέματος, προσθέστε την κάπαρη και το δεντρολίβανο.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και λιώστε ένα κουτάλι βούτυρο στη σάλτσα, κτυπήστε και σερβίρετε.
(Εάν δεν θέλετε να βρείτε κομμάτια από ντοματίνια, κάπαρη ή κρεμμύδι στο πιάτο σας, απλώστε τη σάλτσα.) Μπορείτε να το συνοδέψετε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες
Καλή Επιτυχία