Ενα κοκκινιστό μοσχαράκι λουκούμι με αφράτο πιλάφι. Είναι ένα κλασικό πιάτο που θυμίζει σπιτική θαλπωρή και μαμαδίστικη φροντίδα.
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι από σπάλα ή ποντίκι, κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 δαφνόφυλλο
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
5 κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρύζι για πιλάφι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαριζω καλά το κρέας βγάζω το κρέας και προσθέτω ψιλοκομμένο κρεμμύδι μια μικρή σκελίδα σκόρδο
ψιλοκομμένη ξαναβαζω το κρέας στην κατσαρόλα σβήνω με λίγο κρασί
Αφήνωνα εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω μέσα τα μπαχαρικά φύλο δάφνης πιπέρι μαύρο μπαχαρι σε κόκκους ενα ξύλο κανέλας λίγους
κόκκους πιπέρι πελτε ντομάτας και φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη λίγη ζάχαρη το αλάτι στο τέλος και σιγοβραζω
σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει να γίνει λιώμα και να δέσειη σάλτσα.
H Εκτέλεση είναι της κας Geri Dako