Υλικά
1,2 κιλό κολοκυθάκια
200 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ πελτέ ντομάτας
250 ml νερό χλιαρό
2 κ.σ ρύζι
λίγο ηλιέλαιο
1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι
15 γρ.άνηθο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μεγάλα μακρόστενα κομμάτια.Τα αλατίζουμε και να τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.Τα αφαιρούμε απ το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.Προσθέτουμε τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε.Μαγειρεύουμε μέχρι ν αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Βάζουμε τον πελτέ ανακατεύουμε και προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον άνηθο.Βάζουμε και τα κολοκυθάκια.Ρίχνουμε το νερό και το ρύζι.
Σκεπάζουμε το φαγητό μ ένα πιάτο και κλείνουμε με το καπάκι του τηγανιού.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.Στη συνέχεια αφαιρούμε το πιάτο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου χωρίς το καπάκι.
Αφαιρούμε απ τη φωτιά αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Find more delicious recipes here