Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί και σταφίδες

Υλικά

15 κολοκυθοανθούς
1 κουπα τριμμένη φέτα
Μισό φλιτζάνι σταφίδες σουλτανίνα
1 αυγό
Πιπέρι
1 φλιτζάνι αλέυρι που φουσκωνει μόνο του
μισο κουτι μπύρα κρύα
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλενουμε και καθαριζουμε τους κολοκυθοανθους απο το στημονα που εχουν μεσα με πολυ προσοχη να μη μας ανοιξουν.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τη σταφίδα, το πιπέρι και το αυγό.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι.
Ανακατεύουμε τη μπύρα, το αλεύρι και λίγο αλάτι , προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό, ωστε να εχουμε ενα χυλο ,οχι νερουλο αλλα ουτε και σφιχτο
Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τους κολοκυθοανθούς και γυρίζουμε τις άκρες τους προς τα μέσα, “φυλακίζοντας” έτσι τη γέμιση.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βουτάμε τον κολοκυθοανθό με ένα κουτάλι στο κουρκούτι και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε για όλους τους κολοκυθοανθούς.
Τηγανίζουμε μέχρις ότου πάρουν ένα ελαφρύ πορτοκαλί – ροδοκόκκινο χρώμα.

Καλη Επιτυχια

Η Συνταγή είναι της κας Ρούλας Μπραιμιώτου

Προηγούμενο άρθροΚουραμπιέδες Αμυγδάλου…έδεσμα για όλο το χρόνο
Επόμενο άρθροΥπέροχο μπισκοτογλυκό με κρέμα και καρύδι