Κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς Φύλλο

Advertisement

Υλικά:

•500 γρ. κολοκύθα
•300 γρ. κολοκυθάκια πράσινα
•1 πράσο
•2 κρεμμυδάκια φρέσκα
•½ ματσάκι άνιθο ή δυόσμο
•½ λίτρο φρέσκο γάλα
•400 γρ. αλεύρι
•4 αυγά χτυπημένα
•½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
•150 γρ. κεφαλογραβιέρα
•250 γρ. φέτα
•200 γρ. ανθότυρο
•αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και τα βάζουμε μαζί με την τριμμένη κολοκύθα και τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο, μεγάλο, μπολ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός. Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και το μείγμα των λαχανικών και των κολοκυθιών, παίρνοντας χούφτες – χούφτες και πιέζοντας καλά για να φύγουν τα υγρά τους.
Αλατίζουμε λίγο ακόμα ανακατεύοντας το μείγμα και το μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψί με ψηλά τοιχώματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 50 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία!!

Advertisement