Ειναι σαν μπακλαβας αλλα εχει ενα επιπλεον υλικο την κολοκυθα την μεγαλη την κιτρινη!!
Υλικα:
1 φλυτζανα λαδι στο τσιγαρισμα του κολοκυθιου
6 φλυτζανες κολοκυθι βρασμενο στιμμενο και τσιγαρισμενο
5 φλυτζανες καρυδι
2 φλυτζανες φρυγανια
2 φλυτζανες ζαχαρη
1 φλυτζανα λαδι μεσα
Μια κ.σ κανελλα
Μιση κ.σ γαρυφαλλο
4 αυγα
Εκτέλεση
Με την σειρα οπως τα γραφω τσιγαριζω την βρασμενη και καλα στιμμενη κολοκυθα πολυ καλα σε μετρια εως δυνατη φωτια προσοχη μην σας καει στεκεστε απο πανω!!
Μολις κρυωσει προσθετομε τα υπολοιπα υλικα και στρωνομε σε ταψι Νο 38
4 φυλλα κρουστας κατω καλα λαδωμενα το μισο μιγμα 3 ενδιαμεσα λαδωμενα το υπολοιπο μιγμα γυριζω προς τα μεσα ολα τα φυλλα λαδωνοντας τα τα υπολοιπα 4 φυλλα λαδωμενα κοβω τα εξεχοντα χαρασσω σε κομματια καρφωνω σε καθε κομματι ενα γαρυφαλλακι και ραντιζω με νερακι ολο το γλυκο και ψηνω σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 170° για μια ωρα!!
Εν τω μεταξυ βραζω το σιροπι με 6 φλυτζανες ζαχαρη 5 φλυτζανες νερο
Με ενα ξυλακι κανελλα
Μετρω 7 λεπτα απο το σημειο βρασμου και σβηνω αφου προς το τελος προσθεσω 5 με 6 σταγονες λεμονι. Καυτο το γλυκο χλιαρο το σιροπι!!
Ευχαριστούμε την κα Μαιρη Καπνιση