Κολοκυθόπιτα με φέτα, ανθότυρο και ξηρη μυζήθρα

Διαφήμιση

Υλικα

για το φυλλο:
3 φλιτζανια αλευρι για ολες τις χρησεις,
1 φλιτζανι αλευρι κιτρινο,
χλιαρο νερο οσο παρει,
2 κουταλιες φυτινη,
αλατι,
2 κουταλιες ξυδι

Για την γεμιση:
1 κιλο κολοκυθακια τριμμενα,
1 κρεμμυδι τριμμενο,
ανιθο ψιλοκομμενο,
μαιντανο ψιλοκομμενο,
3 αυγα,
300γρ φετα,
150γρ ανθοτυρο,
3 κουταλιες μυζηθρα τριμμενη,
2 κουταλιες ρυζι,
λιγο αλατι ,πιπερι, λαδι

Εκτέλεση

Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι και αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει μιση ωρα
Σωταρουμε τα κολοκυθακια με το κρεμμυδι μεχρι να πιουν τα υγρα τους, αφηνουμε να κρυωσουν και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα

Κοβουμε σε 4 κομματια ή σε 10 την ζυμη αν θελουμε να κανουμε μικρα μπαστουνια
Λαδωνουμε ενα ταψι και στρωνουμε δυο φυλλα λαδωμενα ,ριχνουμε την γεμιση και σκεπαζουμε με δυο φυλλα λαδωμενα.
Χαραζουμε την πιτα και ψηνουμε μεχρι να ροδισει

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Reggina Filippou

Διαφήμιση

Διαφήμιση