Υλικά:

1 κιλό κολοκύθια
Αλάτι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 αυγά
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
100 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
100 γρ. γαλοπούλα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
Καλαμποκάλευρο για το ταψί
Επιπλέον ελαιόλαδο για το ράντισμα

Εκτέλεση:

Τρίψτε τα κολοκύθια στον τρίφτη, αλατίστε τα και αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια, στύψτε τα πολύ καλά με τα χέρια σας ή με μια καθαρή πετσέτα για να φύγουν όλα τα υγρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα στυμμένα κολοκύθια με τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τη φέτα, το ανθότυρο, τη γαλοπούλα (αν χρησιμοποιείτε), το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το δυόσμο. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο και ανακατέψτε καλά.

Αναψτε τον ξυλόφουρνο. Λαδώστε ένα ταψί και πασπαλίστε το με καλαμποκάλευρο.
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί, ράντιστε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε ξανά με καλαμποκάλευρο.

Ψήστε στον ξυλόφουρνο για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι η κολοκυθόπιτα να ροδίσει όμορφα και να σταθεροποιηθεί.
Αφήστε την κολοκυθόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε και την σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσάνθη Γαλάνη

Προηγούμενο άρθροΣυκώτι πανέ με Κουρκούτι
Επόμενο άρθροΤυροκροκέτες