Υλικά:

5-6 κολοκυθάκια, πλυμένα και τριμμένα
4 αυγά
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200-250 γρ. φέτα (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας), τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί)
Ελαιόλαδο
Φρυγανιά τριμμένη
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Αφού τρίψετε τα κολοκυθάκια, στύψτε τα πολύ καλά με τα χέρια σας ή με ένα καθαρό πανί για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε το αλεύρι, την τριμμένη φέτα, το αλάτι, το πιπέρι
και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέστε τα στυμμένα κολοκυθάκια στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι.
Λαδώστε ένα μικρό ταψί και πασπαλίστε τον πάτο και τα τοιχώματα με φρυγανιά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι η κολοκυθόπιτα να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.

Η Συνταγή/Φωτό είναι του κου Panagiotis Papadopoulos Τα 4 σκουφάκια